Berichten

  • Theo Bosboom - Zilveren Camera 2023

Theo Bosboom wint 2e prijs Natuur en Wetenschap serie Zilveren Camera

Theo Bosboom - De spinselmot-invasie Waarschijnlijk door gunstige weersomstandigheden was er dit jaar een ongewoon grote uitbraak van de spinselmot: een kleine nachtvlinder die veel voorkomt in Nederland. De rupsen van de vlinder leven in grote aantallen bij elkaar en beschermen zichzelf tegen vijanden zoals vogels en sluipwespen door de stammen en takken van

  • Logo Koninklijke Fotobond CMYK

Twee Afdelingsmentoraten

Er worden dit jaar weer twee mentoraten georganiseerd. Kijk in de agenda voor meer informatie en hoe je aan kunt melden Mentoraat 'Algemeen' door Jan Nabuurs Mentoraat 'Portret' door Vincent Baake

  • Corb!no in Zutphen - Foto Gert-Jan Bollen

Nieuwsbrief Editie #7

[Foto Gert-Jan Bollen; zie "Bondsfotowedstrijd en Maarten Corbijn"] Heb je geen nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan op de contactpagina of stuur een e-mail naar webmaster@fotobondgelderlandzuid.nl. Je kunt de nieuwsbrief hier online bekijken.

Nieuwsbrief Editie #6

[Foto Annabel Oosteweeghel; zie FotoEventNijmegen] Heb je geen nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan op de contactpagina of stuur een e-mail naar webmaster@fotobondgelderlandzuid.nl. Je kunt de nieuwsbrief hier online bekijken.

  • Foto Annabel Oosteweeghel

Nieuwsbrief Editie #5

[Foto Annabel Oosteweeghel; zie FotoEventNijmegen]Heb je geen nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan op de contactpagina of stuur een e-mail naar webmaster@fotobondgelderlandzuid.nl.Je kunt de nieuwsbrief hier online bekijken.

  • Foto: Erica de Haas

De Jubileumwedstrijd, de landelijke uitslagen

[Foto Erica de Haas; winnaar in het genre 'Vrije expressie'.] De landelijke uitslagen van de jubileumwedstrijd van de Fotobond zijn bekend. De Afdelingen organiseerden hun eigen wedstrijden en de winnaars hiervan gingen door naar de  landelijke wedstrijd. Bekijk de uitslagen hier: jubileum.fotobonddigitaal.nl op deze site van de fotobond.

Regionale Digitale Fotowedstrijd 2023

De Regionale Digitale Fotowedstrijd (RDF) 2023 wordt georganiseerd door Contrast Maas en Waal, wat later in het voorjaar van 2023! De RDF  is een jaarlijkse wedstrijd voor clubs. De inzending bestaat uit acht samenhangende foto's met een vrij thema. De series worden beoordeeld door een jury. Ook de drie beste individuele foto's krijgen een prijs.

De Jubileumfotowedstrijd, een genre-wedstrijd

Op 12 maart is het startsein gegeven voor een fotowedstrijd in het kader van 100 jaar Fotobond tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Een wedstrijd die start met Afdelingsvoorronden en een landelijke vervolgwedstrijd in steeds vijf genres. De voorronden zijn inmiddels gejureerd. Bekijk hier de uitslagen en het fotoalbum.

Henkie Ratstaak overleden

Helaas hebben we droevig nieuws: Henkie Ratstaak is overleden. Henkie was jarenlang penningmeester van onze Afdeling. Het bestuur wenst zijn familie en vrienden veel sterkte. Wij zullen de vrolijkheid van Henk zeer missen. In gedachten zien we zijn lachende gezicht tijdens de vergaderingen nog altijd voor ons.

  • Hans Brongers - Foto Theo Fama - FAMA20190128-7656-PS

Hans Brongers overleden

[Hans Brongers. Foto Theo Fama] Helaas hebben we droevig nieuws: Hans Brongers is overleden. Lees de mooie in memoriams: Op de site van de Fotobond door Diana Bokje Op de site van  Oog & Optiek, de fotoclub van Hans, door Noortje de Vries

Tags: |