Laden Evenementen

I’m thinking – Een foto-expositie van Ton van Vroonhoven bij Oerkroeg Schiller in Aalten

t/m 11 april 2024 

 

Wat de fotograaf er zelf over zegt:

Bij het zien van de film “I’m thinking of ending things” werd ik geïnspireerd door de ondertiteling. Kernachtige tekstfragmenten kwamen voorbij die een openingszin leken voor een spannend verhaal. Een katalysator ook om een denkproces in gang te zetten.

Het zijn teksten die regisseur en scenarioschrijver Charlie Kaufman schreef toen hij het gelijknamige boek van Iain Reid bewerkte. Zijn film is heel sterk op sfeer gemaakt. Hij schuurt tegen begrippen aan als melancholie, surrealisme, eenzaamheid, zoeken, ongemak, gelatenheid en verwachtingen.

Ik besloot de meest indringende zinnen te combineren met beelden die ik in het midden van Duitsland zou gaan maken. In de deelstaten Nedersaksen, Saksen-Anhalt en Saksen zocht ik eenvoudige, verstilde beelden die zich goed met de teksten laten combineren. De combinaties leveren een nieuwe realiteit op waarin soms het beeld en soms de tekst domineert.

In het FotoKabinet in Oerkroeg Schiller is van 9 februari tot en met 11 april 2024 een grotere serie te zien waardoor de melancholie versterkt wordt.

FotoKabinet is een initiatief van Oerkroeg Schiller samen met het OFC. De groep die ervaring heeft met het exposeren in een museale omgeving ziet het als een uitdaging om binnen de sfeer van een kroeg mooie exposities te realiseren. Het OFC bestaat uit fotografen en kunstenaars die al dan niet beroepsmatig werkzaam zijn. Ieder lid heeft zijn of haar eigen specialisatie en werkt vanuit eigen interesse.
De leden zijn: Bettina Hogeweg, Gerjo te Linde, Laura de Morree, Wim Peters, Marjan Rosendahl, Judith Spook, Peter van Tuijl, Ton van Vroonhoven, Gert Wielink en Dinie Wikkerink.

waar?
FotoKabinet
Oerkroeg Schiller
Prinsenstraat 4
7121 AG  AALTEN

wanneer?
t/m 11 april 2024
dinsdag en woensdag 19.00 tot 01.00 uur
donderdag 16.00 tot 01.00 uur
vrijdag 14.00 tot 02.00 uur
zaterdag 14.00 tot 02.00 uur
zondag 14.00 tot 01.00 uur

Share This Story, Choose Your Platform!