Ron Paulus, oud-secretaris van de fotokring, is op 10 juli overleden. Hij is woensdag 15 juli in intieme familiekring begraven in zijn Franse woonplaats Decize.

Ron is meer dan een decennium secretaris geweest van de fotokring. Daarbij was hij ook bedenker en organisator van de Fotograficabeurs. Dat was een jaarlijks evenement van de club (gehouden van 1988 tot 2005) waarbij in het schuttersgebouw St. Andreas camera’s, vergrotingsapparatuur, objectieven en boeken verhandeld en geruild konden worden. In de hoogtijdagen trok de beurs 700 bezoekers uit het hele land, waarmee het een van de grootste fotograficabeurzen van het land was. De eerste elf edities werden gecoördineerd door Ron.

Ron was een toonaangevend lid. Bijzonder creatief, veel experimenterend, stimulerend voor anderen. Zijn vrouw Willie was een veel gefotografeerd “object”. Ron bedacht ook de “Fotografische samenwerking”, die na meer dan tien jaar nog steeds een vast onderdeel is op het programma.

Ron vervulde niet alleen een bestuursfunctie bij de fotokring, hij was ook jarenlang voorzitter van de Fotobond Afdeling Gelderland Zuid. Die functie vervulde hij ook met veel enthousiasme.

In 2013 (hij was toen al verhuisd naar Frankrijk) gaf hij nog een lezing voor een aantal leden van de club (bekijk hier het verslag).

Bovenstaande tekst is overgenomen van de website van Fotokring de Liemers.