Foto Geert Leenders - BMK acceptatie
De jury van de inzendingen voor de Bondsmeesterklasse heeft op 7 maart Geert Leenders benoemd tot Bondsmeester. Lid worden van de Landelijke Gespreksgroep Bondsmeesterklasse kan alleen met een bijzondere fotografische inzending op hoog niveau.

Geert, lid van Fotokring De Liemers, had een bijzonder boek ingestuurd. Jurylid Rommert Boonstra hierover: “Ik vond dit een ontzettend bijzonder project. Niet alleen doordat de foto’s mooi zijn maar ook door de enorm bijzondere boekvorm. Je kunt het boek helemaal openwaaieren en dan is het net alsof je in een soort monument verzeild raakt. Eigenlijk heeft het een extra laag gekregen door het ontwerp”.
Boek Geert Leenders - BMK acceptatie 2015
Geert heeft ruim anderhalf jaar aan zijn project gewerkt en werd daarbij geholpen door de Groningse Bondsmentor Janny Wierenga.
In de toelichting bij het werkstuk verklaart Geert: “Dit boek biedt een wereld van tegenstellingen en schijntegenstellingen. Vormen en kleuren die op elkaar inwerken, die elkaar aanvullen en uitdagen. Die soms wringen, de kijker zelf aan het denken zetten, grenzen een beetje verleggen, maar vaak ook gewoon behagen.
De beelden worden twee aan twee gepresenteerd waardoor ze een relatie met elkaar aangaan. Maar door de boekvorm krijgen ze ook een relatie met het voorgaande en het nakomende duo. En door de bijzondere uitvoering van het boek, dat je rechtop kunt zetten, als een ronde foto zuil, kun je ook op een willekeurige plek insteken. Daardoor kun je eindeloos combineren en associëren.
Het zijn indrukken die mij troffen. Omdat de beelden mooi zijn, grappig zijn of een gevoel of herinnering oproepen. Ik zet tastbaar tegenover mystiek, harmonie tegenover kleurcontrast, gebruik overeenkomende en contrasterende vormen en doe daarmee verslag van de wereld zoals ik die ervaar. Een wereld waarin ruimte is voor verwondering en vervreemding. Voor steeds opnieuw leren en ervaren”.