Laden Evenementen

[Foto: Peter Leeflang]
Tien fotografen van de Deventer Fotokring brengen de rivier De IJssel voor even naar Apeldoorn. In een nieuwe expositie in dok Zuid tonen ze de vele gezichten van wat zij de mooiste rivier van Nederland noemen. In de mist bij opkomende zon, bijvoorbeeld. Met schelpen als sieraden in het zand. Of in bevroren wintertooi.
De deelnemers aan de expositie zijn verenigd in de zogenoemde huiskamergroep Natuur. Ieder van hen maakte een kleine serie foto’s, waarin het IJsselgevoel van de fotograaf zichtbaar wordt. Het zijn series met schelpen en veertjes, met trappen en bankjes, met een natuurspeeltuin en een zonsopkomst, met winterse beelden en ganzenvluchten, met menselijke ingrepen en met droombeelden.
Er zijn ook twee series ‘kettingfoto’s’ te zien. Eén van de fotografen begint zo’n serie met een foto, waarna telkens twee volgende fotografen met eigen beeld op het voorgaande reageren. De maker van de eerste foto sluit weer de rij. Zo ontstaat er een dubbelserie met een en dezelfde foto als uitgangspunt.

wanneer
16 januari t/m 24 februari
maandag van 13.00-20.30 uur en dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.30 uur.
waar
Bibliotheek dok Zuid
1e Wormenseweg 460
7333 GZ Apeldoorn
055-5333427
mail@coda-apeldoorn.nl
www.coda-apeldoorn.nl/bibliotheek/tentoonstellingen/coda-dok-zuid/

 

Share This Story, Choose Your Platform!