Lezing Ahmet Polat, Oosterbeek

Home/Lezing Ahmet Polat, Oosterbeek
Laden Evenementen

[Foto: Annejet Brandsma]

Voormalig Fotograaf des Vaderlands, Ahmet Polat, houdt een lezing ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Cameraclub Oosterbeek,

Ter gelegenheid van het 60 jarig jubileum van de Cameraclub Oosterbeek (CCO) organiseren Bibliotheek Oosterbeek en CCO een lezing met veel ondersteunende beelden door voormalig Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat.
Ahmet Polat is in april 2015 benoemd tot ‘Fotograaf des Vaderlands’, een initiatief van Stichting Fotoweek. Als drager van deze eretitel was de Turks-Nederlandse fotograaf het hele jaar ambassadeur van de Nederlandse fotografie. Ilvy Njiokiktjien en Koen Hauser gingen hem voor in deze rol. Vanaf 7 september 2016 heeft Robin de Puy hem opgevolgd.
Polats foto’s zijn altijd verrassend, vol leven en energie en balanceren op de rand van documentaire, straat- en modefotografie. Met zijn werk gaat hij langlopende onderzoeken aan, waarbij terugkerende thema’s zijn: (collectieve) identiteit, de spanning tussen individu en collectief, en de invloed van het verleden op het heden, waarbij de mens altijd centraal staat.
Ahmet Polat weet met zijn commerciële en artistieke opdrachten een eigentijdse invulling aan het vak fotografie te geven.
Hij heeft diverse solo exposities op zijn naam staan zoals bijvoorbeeld Silence in Kaya-pinar (Dorts Museum, 2001), Home Is Where I Left My Dreams (Karsj Sanat Gallery, Istanbul, 2003; Resim Heykel Museum, Ankara, Turkey), Old Country, New Country (FotoMuseum Den Haag, 2004), Neither Here nor There (BredaPhoto Biënnale, 2008), Kemal’s Dream (FOAM, 2010; DEPO, Istanbul, 2012). Hij werkt onder andere voor de Franse en Turkse Vogue, Harper’s Bazaar, New York Times en Marie Claire.

wanneer?
dinsdag 18 oktober 2016, inloop: vanaf 19.00 uur
waar?
De Klipper Oosterbeek (Bibliotheek)
Generaal Urquhartlaan 1
6861 GE Oosterbeek
toegang?
€ 7,50  Koffie en thee gratis
info?
www.ahmetpolat.nl

Share This Story, Choose Your Platform!