Laden Evenementen

Kom jij ook naar het FotoEventNijmegen met fotograaf Annabel Oosteweeghel?  Robert Theunissen van Photo31 gaat met Annabel in gesprek over haar projecten en werkwijze.  Natuurlijk zal er volop werk  te zien zijn en is er voor de bezoekers gelegenheid tot het stellen van vragen.

Er zijn nog 49 tickets beschikbaar (17-3-2023).

wanneer?
zondag 26 maart 2023 van 14.30 -16.00 uur (zaal open 14.00 uur)
Na afloop is er nog gelegenheid om samen iets te drinken.
waar?
Zaal Brebl op het voormalig Honigcomplex aan de Waalbandijk 14e, 6541 AJ NIJMEGEN
Route-informatie: www.brebl.nl/info/Komen
tickets?
Kaarten à € 6,00 zijn uitsluitend verkrijgbaar via het onlineverkooppunt www.ticketkantoor.nl/shop/FotoEventNijmegen

Fotoclub Nijmegen en Photo31 organiseren FotoEventNijmegen met ondersteuning van de Fotobond (afdeling Gelderland zuid).

Annabel Oosteweeghel

De Noordwijkse fotograaf Annabel Oosteweeghel (1969) noemt de verhalende persoonlijke fotografieprojecten ‘imaginaire documentaire’. Uitgangspunt zijn sociale verschijnselen die zorgvuldig gestileerd en geënsceneerd in beeld worden gebracht.
Oosteweeghel studeerde Audiovisuele Vormgeving aan de Academie St. Joost in Breda en door de cinematografische achtergrond zijn de foto’s meer dan beeld; ze vertellen een verhaal. “Ik vind het mooi om echte mensen met echte verhalen in een geënsceneerde omgeving af te beelden, wat in films heel gebruikelijk is”.
Daarnaast zijn er opdrachten voor talrijke klanten, bureaus en magazines in binnen- en buitenland. In dat commerciële werk licht de focus op lifestyle en mensen. Publicaties verschenen onder meer in New York Times Magazine, NRC, Elle, Volkskrant Magazine en Oosteweeghel heeft grote commerciële campagnes gemaakt.
De eerste museale fototentoonstelling was met het project ‘Old Love’ in Museum Hilversum. Het gaat over de liefde tussen oudere mensen en de schoonheid daarvan. De tweede museale tentoonstelling was in Museum de Fundatie in Zwolle met het project Insomnia, over mensen met slaapmoeilijkheden en de vaak inventieve manieren waarmee zij daarmee omgaan en hebben leren leven.

FotoEventNijmegen

Nederland kent een groot aantal vrijetijdsfotografen en Nijmegen staat bekend als stad met een zeer hoge camera-dichtheid. Dat zien we terug in het grote aantal fotoclubs, fotoscholen en -werkgroepen in de stad en omliggende gemeenten.
Fotoclub Nijmegen en Photo31 organiseren FotoEventNijmegen met ondersteuning van de Fotobond (Afdeling Gelderland Zuid)
Fotoclub Nijmegen en de Fotobond zien hierin een geweldig potentieel voor een bruisende fotografie-community in deze regio. Door de samenwerking te zoeken met andere spelers in de regio is er een breder aanbod mogelijk en kunnen er spontaan nieuwe activiteiten ontstaan.

Informatie

www.fotoclubnijmegen.nl
www.fotobondgelderlandzuid.nl
www.photo31.nl
www.annabeloosteweeghel.nl

Foto Annabel Oosteweeghel

Uit de Serie ‘Old Love’. Foto Annabel Oosteweeghel

Uit de Serie Villa Kalff, Foto Annabel Oosteweeghel

 

 

Share This Story, Choose Your Platform!